To σουπλά (sousplats) αποτελεί ένα απαραίτητο προϊόν για ένα σωστό σερβίρισμα, εναρμονισμένο με τη σωστή παρουσίαση, τις σύγχρονες τάσεις της εστίασης και το σεβασμό στις υγειονομικές αρχές. Χρησιμοποιούνται στα εστιατόρια αλλά και σε άλλους χώρους εστίασης, όπως ξενοδοχεία, νοσοκομεία, χώρους εργασίας, συνεδριακά κέντρα, στο σπίτι ή ακόμα και σε εκδηλώσεις (όπως γάμος, βάφτιση, σεμινάρια κτλ.).

Τα υλικά μας ξεκινούν από απλό χαρτί (περίπου 70 gsm ή παχύτερο), λαδόκολλα (40-120 gsm) μέχρι και υλικά πολυτελείας, όπως πολύφυλλα απορροφητικά υλικά (λευκά ή χρωματιστά) με βάση νάυλον ή και χωρίς. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία υλικών, ανάλυση των οποίων γίνεται παρακάτω.